2013/06/22

Baskin Robbins's New Store Locator Is In Kuching!!!


Today....me and sis hunt for Baskin Robbins's aiscream...yeaa... now,kuching ppl have a variety choices of aiscreams and cakes!! Kuching-ian only heard and see BR's ad over television and on air...and its finally here at City One Megamall, Jln Song. Bukan nak act sakai or jakun post benda ni kat blogger.... why not post something that might give an information especially for those whose in Sarawak but far from Kuching...Lagipun they (BR) havent update their website ooo....so lame.buktinya dibawah:
Me and sis have to queue to make an order...tak lama la sangat...kira2 20 minute? So, bila tiba giliran nak order pulak...mata jadi rambang...hahaha. xtau nak order flavour apa..banyak sangat pilihan!! Bagi kekawan yang belum pernah pergi and tak tau camna nak order, sy bagi sikit tip la.....
1. Pilih nak Regular or Junior cup
2. Pilih flavour. boleh pilih sampai 3 scoop flavour pilihan anda
3. Pilih topping (toppingnya dekat dengan kaunter pembayaran)
4. Bayar and ready for testing!!

 I have a try on milkshake vanilla (Beverage) and my sis pulak try chocholate chip with oreo topping dalam cup...


   

2013/06/19

How To / What To Put in for Malay Wedding Card?

Excited giler time kawan suruh tolong buat kad kawin dia....bukan design jer tp tlg buat overall (printing...cutting...) buat 900pcs. Kalo design saya bagi free jak dengan kawan sebab tolong...tapi ni saya buat dari mula sampai akhir...dia bagi la bayar sikit utk modal saya...hihihihi.. $$$$$$.. Freelance designer katakan.....
Tapi.......bila dalam proses nak buat pulak...."camna design kad kawin orang malay ni ek" coz mmg lain dari kad yang selalu saya buat utk kawan kristian...Yang orang Malay punya, ada majlis sebelah perempuan and lelaki...ada walimatulurus... utk siapa pula tu? o...saya sudah kebluran sudahhh....
so, saya GOogling... bila type "Kad Kawin Muslim" terjumpala kad-kad moden seperti dibawah ( agenda sebenar saya terus dilupakan......hahahaha..)
p/s: Boleh la jenguk2 company yang design kad tersebut coz ada laman web address...


Yang atas ni stail DVD pula..nampak sangat peminat movie ombak rindu kan...


Yang atas ni pulak saya paling suka coz dia stail boarding pass.. nak try buat kad stail ni la kalo saya kawin nanti.. hahaha..angan2


Yang atas ni canggih....macam pekerja bank jak pengantin dia coz dia pakai stail Buku Cek. Siap ada tandatangan lagi....hahaha


wow wow wow.....ala2 poster di pawagam jer.. kreatif kan?? 


Yang ni konsep saya suka but terlalu besar.....kreatif sebab guna interface facebook.


Ini pun saya suka.....boarding pass plus pbuku passport lagi tu..... thumb up la!!!...


Stail kan??? iphone....memang kreatif!!......

Dan..........apa saya nak cari tadi ek?? oh ya.. please tolong bagi tip apa n mcmna nak design kad kawin untuk orang Malay yerrr.....kerjasama amatla diperlukan dan terima kasih semua....... ^____________^

2013/06/14

Sarawak River Sunset Cruise Experience


Pada cuti yang lepas, i get to spend my time with Le boyfriend.. And thanks to him for driving all way from Sri Aman to Kuching yang mengambil masa 3 jam hanya untuk spending time with me coz he going back kampung for Gawai dan takut tiada masa lagi untuk berjumpa.....

We have so little time together sebab kita menjalinkan hubungan long distance. But, we are thankful to God for keeping us together and bold until now.

Back to story.

So, imagine yourself watching the sunset dengan cool breeze di bawah bayu bumi kenyalang....wa...hahaha . Bukan hanya watching sunset tapi disajikan juga mata kita dengan Ngajat Ngalu Temuai oleh dancers dan disajikan pula perut kita dengan freeflow of kek lapis dan orange juice. Kalo nak makanan berat boleh beli juga kupon utk dinner set sekali. Ive always want a romantic cruise along the rivers with sunset with my beloved and dream come true! yay. Overal pengalaman sunset cruise along Sarawak River is fabulous.. bagi kekawan yang belum coba... boleh la.. bawa family, kawan or your beloved one... enjoy the picture =)



                   



Bagi yang nak Sunset Cruise or nak buat wedding party or birthday party boleh juga but saya tak sempat la nak tanya sebab excited sangat nak naik kapal hahaha....tapi ada la saya berangan-angan nak buat wedding party di sini hohoho
 btw, boleh check out their website www.sarawaktourism.com  and view the detail is as below:
P/s The ticket may vary oooo....kalo orang local ( mean=Sarawak ppl) dia bagi 10% so, both of us get a low price for ticket entrance ^^ pandai2 la deal with the front counter lady ~~ 


 




Loveliess Blogger